Címünk: 5700 Gyula, Eminescu utca 1. | E-mail: atru@globonet.hu | web: www.atruroman.hu
IMG_3183_830wa
DSC_0088
8-3
5-20
sl3a
11350575_1398925730437537_4534277838578701648_n
11401263_1653597724871139_8850129877872973517_n
IMG_3178_830wa
xsl3a
xsl5a
xsl34a
4-4
1
8-5
IMG_3648
5-8
5-4
5-18
5-12
nep7
Previous Next Play Pause
IMG_3183_830wa DSC_0088 8-3 5-20 sl3a 11350575_1398925730437537_4534277838578701648_n 11401263_1653597724871139_8850129877872973517_n IMG_3178_830wa xsl3a xsl5a xsl34a 4-4 1 8-5 IMG_3648 5-8 5-4 5-18 5-12 nep7
harmaslogo v2a

Aktuális híreink

kulturalis nap hu1a

A főzőversenyre Budapestről és a határon túlról is érkeztek csapatok

gyulai1

A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata újra megrendezte az Országos Román Gasztronómiai Fesztivált szeptember 12-én a Román Kulturális Központban. A rendezvény legfontosabb programja idén is a részt vevő csapatok gasztronómiai vetélkedője és az ahhoz kapcsolódó ételkóstoló és -bemutató volt.

A megnyitón Vetróné Negreu Marianna, az MROÖ Dokumentációs és Információs Központ igazgatója, Corina Sebestyén újságíró és Juhász Tibor, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke köszöntötte a látogatókat. A román nyelvű bevezető után Grósz György, a Kétegyházi Román Kulturális Egyesület elnöke énekelt román dalokat, az előadások sorát pedig a klub fiatal néptáncosai folytatták.

A jó hangulatú délelőttön, az alapanyagok bográcsba kerülése után arra is jutott idő, hogy a csapatok tagjai körülnézzenek, és ismerkedjenek egymás receptjeivel, ahogy a zsűri is folyamatosan járta a standokat. Akadt olyan résztvevő is, aki segítségképp saját pálinkával készült a megmérettetésre. A versenyző ételek palettája igen színesre sikerült, a hagyományos micstől kezdve a magyar birka- és marhapörkölteken át egészen az olyan ételkülönlegességekig, mint például a burgundi babos oldalas vagy a kiliti kolbászleves.

{gallery layout=flow count=3 width=370 height=540 crop=1}fozo2015hu{/gallery}

Oldalainkon Cookie-kat(HTTP-sütiket) használunk a jobb működésért.